جانمایی تجهیزات در رک ها

Datacenter2
دیتاسنتر

جانمایی تجهیزات در رک ها

استاندارد جانمایی تجهیزات درون رک­ها

نمودار رک یک نقشه دو بعدی است که به جهت سازماندهی هر یک از تجهیزات روی قفسه ارائه میگردد. نقشه با مقیاس مناسب و نمایی از جلو و یا پشت قفسه را در بردارد.
نمودار رک می­تواند در هنگام انتخاب تجهیزات یا قفسه برای خرید بسیار ارزشمند بوده و در تعیین اندازه ها و انتخاب تجهیزات کمک کند.
برای دانلود فایل متنی  مطالب گفته شده در زیر کلیک نمایید.
—>Layout_Rack
    حداکثر ارتفاع مجاز رک­ها در مرکز داده 2.4 متر میباشد اما بهتر است از رک­ها و کابینت­های با ارتفاع 2.1 متر استفاده نمایید. عمق رک باید به گونه ای انتخاب شود که مطابق با تجهیزاتی باشد که درون آن  قرار است  نصب شود. عمق رک های موجود در بازار متفاوت بوده و از 60 سانتی متر تا یک متر و حتی بیشتر نیز موجود است. اما برای رک­های دیتاسنتر عمق یک متر از همه بهتر میباشد. رک­ها در دیتاسنتر باید دارای ریل­های قابل تنظیم در جلو و عقب بوده و 42 یونیت یا بیشتر ظرفیت داشته باشد. اگر هر یک از ریل­های رک براساس شماره یونیت شماره گذاری شده باشد کار بر روی آن ساده تر خواهد بود. اگر در جلوی رک پچ­پنل نصب می­کنید. باید ریل­ها را حداقل 10 سانتی متر به عقب ببرید تا فضای کافی برای مدیریت کابل­ها فراهم گردد. اگر پچ­پنل را در پشت رک نصب میکنید ریل عقبی رک  را باید 10 سانتی متر به داخل ببرید. پچ­پنل­ها نباید هم در جلو و هم در عقب رک در یک راستا نصب شده باشد، تا دسترسی به پشت پچ پنل فراهم باشد. اگر پاور ماژول در جلو یا عقب رک نصب می­گردد، باید فضای کافی برای اتصال کابل­های برق درون آن در نظر گرفته شود. رنگ رک باید از نوع پودری و ضد خش باشد. رک­های فاقد تجهیزات فعال نیازی به نصب پاور ماژول ندارند. پاور ماژول­ها باید حداقل 20 آمپر بوده و حداقل 2 پاور ماژول در هر رک نصب گردد. هر کدام از یک منبع جداگانه تامین میشود. پاور ماژول­ها باید از ارت و نول اختصاصی بهره مند باشد. پاور ماژول نباید دارای کلید خاموش روشن باشد تا از خاموشی تصادفی آن جلوگیری شود. به تعداد مورد نیاز تجهیزات نصب شده در رک پاور ماژول ببینید تا فشار بار مضاعف بر روی یک پاور ماژول اعمال نگردد. کابل پاورماژول باید در پریز قفل دار (صنعتی )متصل شود تا از قطعی اتفاقی جلوگیری شود. پاورماژول ها باید براساس نام تابلو برق و شماره فیوز لیبل گذاری شود. در هر رک به تعداد پچ پنل­ها باید Cable Management نصب گردد. با توجه به حجم کابل موجود از Cable Management کافی استفاده نموده و نسبت به زاویه خم مجاز هر کابل در استاندارد ANSI/EIATIA-568-B.3 و ANSI/EIATIA-568-B.3 به آن اشاره شده است. پچ کوردهای بین رک­ها باید از داخل سینی­های بالای رک عبور داده شده و یا به صورت دسته بندی شده از زیر کف کاذب عبور نماید. با توجه به این امر که بخش پایینی رک عموما دمای کمتری داشته و سبب توازن وزن کل رک میشود، همچنین با توجه به الزامات دسترس پذیری، تجهیزات  به نحوی در رک­ها جانمایی می­شوند. ابتدا تجهیزات سنگین وزن مانند UPS ها در پایین رک قرارگرفته و سپس تجهیزاتی که باید قابل دسترسی آسان باشند پس از آن قرار میگیرند. تعیین سایز تجهیزات بر اساس RMU با توجه به اندازه­های ذکر شده در تصویر زیر ارائه می­گردد.   ساختار آورده شده در شکل زیر نمایی از  جانمایی برخی تجهیزات در رک میباشد.   همچنین در استاندارد توصیه شده توسط CDU جانمایی تجهیزات به صورت تصویر شماره 3 و4 بوده و دارای 30 درصد ظرفیت اضافی به عنوان یدک بوده که این برای ایجاد امکان توسعه پذیری در آینده پس از نصب کلیه تجهیزات به صورت آزاد باقی می­ماند، مگر در شرایطی که با مجوز کتبی توسط نماینده زیرساخت و یا در هنگام ارسال مناقصه توسط پیمانکار مشخص شود. کلیه تاسیسات جدید باید از رک­های 42 یونیت استفاده نمایند. مشخصات این نوع تجهیزات که به تجهیزات آزاد مشهورند شامل جزئیات زیر هستند :
  • ریل­های نصب 19 اینچ؛
  • پهنای 800 میلی­متر، عمق 900 میلی­متر؛
  • 42 یونیت در ارتفاع
عرض سینی کابل باید 200 درصد کابل کشی افقی و ستون فقرات  نصب شده را تامین کند. کلیه تجهیزات باید مطابق با استاندارد AS/CA S009 مسیر اتصال به زمین[1] داشته باشند. سرورها عموما به علت فعالیت فن­ها دارای Vibration بوده و باید در نیمه پائینی کابینت نصب گردد، این تجهیزات اصولا در بالای UPS های Rack mount و براساس وزنشان در قسمت­های پایینی رک قرار می­گیرند. جایگاه این نوع تجهیزات بیشتر مواقع تا نهایتا زیر کیبورد کنسول در نظر گرفته می­شود. در صورتی که در شرایط خاص دربالای رک قرار بگیرند، باید رک را از طریق نگهدارنده برای تثبیت به زمین متصل کنند. منابع تغذیه برق در کابینت مجزای خود قراردارند، اما در غیر این صورت باطری­ها به علت وزن زیاد، امکان نشتی اسید و حمل و نقل و جابجائی آن­ها در پائین کابینت ساده تر بوده و از سوئی در صورت بروز چنین مواردی عملکرد مابقی دستگاه ها بسیار پایین می­آید. در شرایط استاندارد کنسول مانیتور و کیبورد در وسط کابینت قرار میگیرد. مانیتور باید در 50 درصد بالای رک قرار گیرد. این کار به جهت سهولت در دسترسی به مانیتور باید به نحوی جانمایی گردد، که شخص ایستاده بتواند با کیبورد و مانیتور به راحتی ارتباط برقرار کند. جانمایی درست این تجهیزات موجب میشود که از نظر جسمی و روانی کارشناس دچار مشکل نشود. در شرایطی که از Raid Array ها در شبکه استفاده می­شود، این تجهیزات بر حسب میزان وزنشان در بالای سرورها و یا در بین آن­ها قرار می­گیرند. عموما سوییچ ها در قسمت بالایی رک قرارداشته و پچ پنل ها نیز در اطراف آن قرار دارند که از طریق یک مدیریت کننده کابل، کابل­کشی می­شوند. سوییچ هایی که نیازمند دسترسی بهتر هستند در جایگاه مناسب تری وابسته به سایز رک قرار می­گیرند. طبق استاندارد تعریف شده از بالای رک ابتدا هاب سوییچ­ اترنت در بالاترین قسمت قرار گرفته و سپس سوییچ­های KVM بعد از آن قرار می­گیرند. همچنین بعد از این سوییچ­ها، سوییچ های معمولی قرار دارند. PDU ها نیز در اطراف رک و یا در بالاترین قسمت رک وابسته به نوع کابل­کشی، کابل­کشی از لدر سقفی و یا از زیر کف کاذب  محل قرارگیری PDU ها و نحوه کابل کشی متفاوت خواهد بود.  

نحوه قرارگیری رک­ها

جهت چیدمان رک­های واحد و دوگانه درون دیتاسنتر از نقشه های ارائه شده در زیر پیروی میشود.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه